Medialle

Tiedote 7.5.2014

Suomessa asuvat kansainväliset taiteilijat yhdistivät voimansa

Suomeen muuttaneet eri alojen taiteentekijät eivät ole jääneet paikoilleen, vaan he ovat yhdistäneet osaamisensa ja voimansa ja perustaneet kulttuurialan yrityksen. Osuustoimintamallilla tuotetaan vahvasti taiteen hyvinvointinäkökulmaa korostavia palveluja ja yhteiskunnallisesti kantaaottavia tuotantoja.

Osuuskunta SummArt Coop perustettiin 4.12.2013 saattamaan yhteen eri alojen kansainvälisiä kulttuuriammattilaisia. Osuuskuntamallilla toimiminen mahdollistaa yhdessä tekemisen, työllistymisen yhteisissä projekteissa ja erilaisten palveluiden tuottamisen. SummArtin ohjelmistoon kuuluvat kulttuurin alat, kuten musiikki, tanssi, laulu, sirkus, teatteri, catering, viinin maistelu, valokuvaus ja visuaalinen taide. SummArt tarjoaa myös koulutuspalveluita yrityksille ja yksityisille opistomuodoille, kursseina ja työpajoina.

Osuuskunta SummArtin perustaminen on jatkoa Humanistisen ammattikorkeakoulun EU-rahoitteiselle TuPa-hankkeelle (Tuottajapalveluja maahanmuuttajataustaisille luovan alan toimijoille) www.tupa-coop.fi. TuPa-hanke käynnistettiin keväällä 2013 edistämään luovan alan yrittäjyyttä ja kansainvälisten taiteilijoiden työllistymistä ja integraatiota. Hanke antaa tarvittavan pohjatiedon ja kontaktit oman ammattitaidon esilletuomiseen. Osuuskunnalla on tällä hetkellä yli 20 kansainvälistä ja kantasuomalaista jäsentä, ja jäsenmäärä kasvaa edelleen.

 


 

Tiedote 27.5.2014

Osuuskunta SummArtin kansainväliset taiteilijat esittäytyivät ‒ Kickoff-tilaisuus Kansainvälisessä kulttuurikeskus Caisassa 22.5.2014

Osuuskunta SummArtin jäsenet esiintyivät yhdessä ensimmäistä kertaa Osuuskunta SummArtin Kickoff-tilaisuudessa. Tilaisuuteen oli kutsuttu median edustajia sekä Uudenmaan läänissä toimivia tuottajia. Tapahtuma esitteli kulttuurialalle uuden toimijan ja sen kansainvälisen jäsenistön tuottamaa taidetta ja palveluja.

Tapahtuman juonsi teatteriohjaaja Erich Weidle. Osuuskunta Summartin puheenjohtaja Roberto Bolomey piti puheen, jossa hän kannusti sen jäseniä luomaan yhteisiä projekteja. Näiden ansiosta mahdollisimman moni osuuskunnan jäsen työllistyy ja kehittää itselleen uusia työtilaisuuksia.

Tilaisuudessa esiintyivät muusikot Sergei Sokolov ja laulaja ja lauluntekijä Cinta Hermo. Sokolov soitti ikivihreitä jazz-kappaleita kuten George Gershwinin ”Summertime” ja Hermo tulkitsi laulullaan Federico Garcia Lorcan runon. Sokolov ja Hermo esiintyivät myös yhdessä. Kummatkin muusikot ovat vaikuttaneet pitkään suomalaisessa musiikkielämässä. Sokolov on esiintynyt mm. Antti Sarpilan kanssa ja Hermo on tehnyt seitsemän levyä Piirpauke-yhtyeen kanssa.

Tanssija, kouluttaja ja koreografi Rumpa Saha esitti bollywood-tanssia. Esityksellään hän innosti yleisön liikkumaan vapautuneesti. Salsan rytmit johdattivat lavalle lattaritanssien kouluttajan, elämäntapaohjaaja Pilar Valdivian. Hänen tanssinsa riehaannutti yleisön taputtamaan tanssijattarelle rytmiä loppuaplodeihin saakka. Saha ja Valdivia esittivät myös yhteisen Bollysalsa-teoksensa.

Taideagentti KiA Winqvist oli koonnut Osuuskunta SummArtin visuaalisten taiteilijoiden töistä videon. Videolla esiintyy KiA Winqvistin, David M Floodin, Divya Gaurin, Marin Lazarovin ja Sari Toivolan töitä. Videon voi katsella osoitteessa www.summart.fi.
Valokuvaaja ja arkkitehti Erika De Martino, runoilija ja toimittaja Tatiana Pertseva ja tanssitaiteilija Pauliina Lappi olivat tehneet herkän yhteisteoksen. Lavastuksena käytettiin De Martinon läpinäkyviä valokuvia. Yleisö hiljeni kuuntelemaan ja katselemaan Pertsevan ja De Martinon lausuntaa sekä Lapin tanssillaan välittävää tulkintaa eri kielillä esitetyistä runoista.

Tilaisuuden lopuksi klovni Pablo Alvarez esitti oman tulkintansa kappaleesta ”Happy Birthday Song”. Alvarez on erityisesti paneutunut sosiaaliseen sirkuksen saloihin.

Osuuskunta SummArt

Osuuskunta SummArt on kulttuuriosuuskunta, jonka jäseninä on toistakymmentä kansainvälistä ja kantasuomalaista taiteilijaa. Se myy palvelujaan yrityksille ja yksityisille asiakkailleen. Osuuskunta SummArt haluaa tarjota asiakkailleen mieleenpainuvia kansainvälisiä kokemuksia ja haltioitumisen hetkiä. Jäsenilleen Osuuskunta SummArt haluaa luoda innostavan ja aikaansaavan työyhteisön.
Ensi syksynä Osuuskunta SummArt tarjoaa tanssikursseja, lapsille ja perheille suunnattua sirkuskoulua ja sosiaalisen ilmaisutaidon sekä kädentaitojen workshoppeja. Osuuskunta SummArt toteuttaa myös yritys- ja yksityistilaisuuksiin mm. viinin maistelua, konsertteja ja hyvinvointiin liittyviä palveluita.

Osuuskunta SummArtin jäsenistö kiittää kaikkia 22.5.14 Kickoff-tilaisuuteen osallistuneita.